MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
86 mg magnezu/100 g ugotowanych...
fot. bigfatcat/pixabay.com

W czym jest magnez? Te produkty to najlepsze źródła tego niezbędnego pierwiastka! Zobacz, co jeść, by uniknąć niedoborów magnezu

Nasiona soi

86 mg magnezu/100 g ugotowanych
(suche: 280 mg/100 g)

W tej samej porcji:
tempeh: 81 mg
fasola czarna: 70 mg (sucha: 171 mg)
fasola biała: 63 mg (sucha: 190 mg)
fasola mung: 48 mg (sucha: 189 mg)
fasola czerwona: 45 mg (sucha: 138 mg )
tofu miękkie: 30 mg

Zobacz również

Burmistrz Lublińca ponownie w Zarządzie Związku Gmin i Powiatów

Burmistrz Lublińca ponownie w Zarządzie Związku Gmin i Powiatów

Remont ul. Podwale zakończy się we wrześniu. Są utrudnienia w tej części Zamościa

Remont ul. Podwale zakończy się we wrześniu. Są utrudnienia w tej części Zamościa

Polecamy

Ta kawa chłodzi i odchudza. Dodaj do niej azjatyckiego króla przypraw

Ta kawa chłodzi i odchudza. Dodaj do niej azjatyckiego króla przypraw

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Zimą wyjadam tę sałatkę prosto ze słoika. Najlepsza do mięsa zamiast surówki

Zimą wyjadam tę sałatkę prosto ze słoika. Najlepsza do mięsa zamiast surówki