MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na...
fot. udo72/123rf

5 produktów, które mogą powodować raka. Nie powinno się ich mieć w swojej diecie. Te grupy pokarmów sprzyjąją powstawaniu nowotworów

Przetworzone mięso

Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na rozwój nowotworów. Już teraz wiadomo, że jedzenie przetworzonych produktów mięsnych zwiększa ryzyko zachorowania na raka jelita grubego.

Do przetworzonego czerwonego mięsa zaliczamy m.in. parówki, różnego rodzaju kiełbasy i kiełbaski, wędliny, konserwy i wszystkie inne produkty mięsne, które zostały poddane obróbce przez: wędzenie, peklowanie lub solenie.

Zobacz również

Kłęby czarnego dymu nad Świętochłowicami. To pożar w okolicach zakładu ArcelorMittal

NOWE
Kłęby czarnego dymu nad Świętochłowicami. To pożar w okolicach zakładu ArcelorMittal

Czytanie na polanie w Małomicach! Fajna inicjatywa nad zalewem!

Czytanie na polanie w Małomicach! Fajna inicjatywa nad zalewem!

Polecamy

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Ile kosztuje teraz konsola PS5? Sprawdź, od czego zależy jej cena

Ile kosztuje teraz konsola PS5? Sprawdź, od czego zależy jej cena

Cesarskie cięcie przyczyną epidemii? Szczepionka u tych dzieci może nie zadziałać

Cesarskie cięcie przyczyną epidemii? Szczepionka u tych dzieci może nie zadziałać